Kolorowa wieprzowina

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Z wykształcenia jestem technikiem żywienia,ale obecnie uczę się w studium kosmetycznym.Gotuję dla 4-miesięcznej córeczki i męża.

Składniki:

  • ● 40 dag schabu ]
    ● 8 łyżek oliwy z oliwek
    ● duża marchewka
    ● papryka
    ● 6 pieczarek
    ● por (biała część)
    ● 2 duże cebule ze szczypiorkiem
    ● mała puszka kukurydzy
    ● mała puszka groszku
    ● 2 łyżki pikantnego keczupu
    ● łyżeczka mąki ziemniaczanej
    ● pieprz
    ● sól
    ● 2 łyżki maggi

Kolorowa wieprzowina - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, osuszamy
    i kroimy w średniej szerokości
    paski. Doprawiamy solą i maggi,
    skrapiamy oliwą. Na 30 minut
    wstawiamy do lodówki.
  • 2. Warzywa obieramy i kroimy
    w paski, pieczarki w plasterki,
    a pora i cebulę w półkrążki.
    Mięso podsmażamy na oliwie
    ok. 15 minut. Dodajemy warzywa
    i smażymy kolejne 15 minut.
    Podlewamy szklanką wody.
  • 3. Kukurydzę i groszek osączamy
    z zalewy, dodajemy do mięsa
    z warzywami. Doprawiamy
    solą, pieprzem i keczupem.
  • 4. Potrawkę zagęszczamy mąką
    ziemniaczaną wymieszaną
    z 4 łyżkami wody. Podajemy na
    gorąco, najlepiej z ryżem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2010

Komentarze

Podobne przepisy