Pyszna i zdrowa surówka z pekinki, ogórka, papryki, rzodkiewki i kukurydzy. Może również być podana do grillowanych mięs.
Składniki:
pół małej kapusty pekińskiej (ok 350g)
pół ogórka szklarniowego
pół czerwonej papryki
4 łyżki kukurydzy konserwowej
pęczek rzodkiewek
pół pęczka koperku
sól
3 łyżki oliwy z oliwek
3 łyżki wody
łyżeczka cukru
1 łyżka octu winnego
Kolorowa surówka z pekinki do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę posiekać, ogórka, rzodkiewki i paprykę umyć. Ogórka pokroić w półplasterki, paprykę w kostkę a rzodkiewki w kawałeczki lub grube plasterki. Wszystkie składniki wymieszać w misce razem z siekanym koperkiem. Polać sosem z podanym składników, doprawić solą.
Komentarze