Kolorowa surówka z pekinki do obiadu

4.49 (152 ocen)

Pyszna i zdrowa surówka z pekinki, ogórka, papryki, rzodkiewki i kukurydzy. Może również być podana do grillowanych mięs.

Składniki:

  • pół małej kapusty pekińskiej (ok 350g)
    pół ogórka szklarniowego
    pół czerwonej papryki
    4 łyżki kukurydzy konserwowej
    pęczek rzodkiewek
    pół pęczka koperku
    sól
    3 łyżki oliwy z oliwek
    3 łyżki wody
    łyżeczka cukru
    1 łyżka octu winnego
Wystaw ocenę:

4.49 (152 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Kolorowa surówka z pekinki do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę posiekać, ogórka, rzodkiewki i paprykę umyć. Ogórka pokroić w półplasterki, paprykę w kostkę a rzodkiewki w kawałeczki lub grube plasterki. Wszystkie składniki wymieszać w misce razem z siekanym koperkiem. Polać sosem z podanym składników, doprawić solą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować