Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej

0 (0 ocen)

  • 40 min

Dostałam ten przepis od mojej koleżanki.moja rodzina przepada za tą sałatkę.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 kg kapusty pekińskiej
    1 papryka pomarańczowa
    1 papryka zielona
    3 średnie kiszone ogórki
    1 średni pomidor
    1 jabłko
    sok z 1 cytryny
    2 średnie marchewki
    4-5 łyżek majonezu
    pęczek koperku
    sól
    pieprz

Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pekińską opłukać,osuszyć i drobno pokroić.Dwie papryki oczyścić,opłukać i pokroić w kostkę.Ogórki kiszone i pomidora pokroić w kostkę i odcisnąć z soku.Jabłko obrać ze skórki,zetrzeć na tarce o dużych oczkach i skropić sokiem z cytryny.Marchew obrać,opłukać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Koperek opłukać i pokroić.
  • 2. Do dużej miski przełożyć kapustę pekińską,paprykę zieloną i pomarańczową,kiszone ogórki,pomidor,jabłko,marchewkę i koperek.Następnie dodać majonez i wymieszać.Przyprawić do smaku solą i pieprzem i jeszcze raz dokładnie mieszamy.Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy