Kolorowa sałatka

4.5 (197 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

można podać ją na dwa sposoby - dodatek do gyrosa, bądź jako samą przystawkę

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ogórek: 2 sztuki
    - pomidor: 4 sztuki
    - główka kapusty pekińskiej: 1 sztuka
    - puszka kukurydzy: 1 sztuka
    - Czerwona papryka: 2 sztuki
    - pieprz, sól: 2 szczypty
    - zioła prowansalskie: 2 łyżeczki
    - przyprawa do sałatek: 2 łyżki
    - śmietana: 2 łyżki
    - sos czosnkowy: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sos czosnkowy

Kolorowa sałatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie warzywa umyć i pokroić dowolnie, kapustę pekińską poszatkować, kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystko wymieszać w jednej misce i doprawić do smaku – solą, pieprzem i ziołami, dodać przyprawę do sałatek. Przygotować sos – śmietanę i sos czosnkowy wymieszać razem, dodać do miski z sałatką – wszystko dokładnie przemieszać, doprawić do smaku. Sałatka najlepiej smakuje z chlebem pita – można z niej zrobić też dodatek do kebabów – po prostu podsmażyć i przyprawić pokrojoną pierś z kurczaka
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować