Kolorowa rolada z musami i porem

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Pyszna i kolorowa rolada.

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI PODSTAWOWE:
    1 kg mielonego schabu
    200 g kalafiora
    100 g czerwonej papryki
    50 g żółtej papryki

    SKŁADNIK DODATKOWY:
    70 g pora - jasna część

    SKŁADNIKI ROBOCZE:
    2 jajka do masy
    10 łyżek bułki tartej
    3 łyżki kefiru
    łyżka majeranku i czosnku granulowanego
    chilli, sól
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Pieczeń

Kolorowa rolada z musami i porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior gotujemy w osolonej wodzie aż będzie bardzo miękki. Miksujemy go na papkę i zagęszczamy 1 łyżką bułki tartej.
  • 2. Papryki kroimy w kosteczkę, miksujemy i także zagęszczamy bułką tartą, solimy.
  • adsfv 3. Pory szatkujemy na bardzo drobno, dodajemy 3 łyżki kefiru i doprawiamy solą, mieszamy.
  • 4. Mięso mielone doprawiamy chilli, czosnkiem, solą i majerankiem. Wbijamy jajka, zagęszczamy 5 łyżkami bułki tartej i dokładnie wyrabiamy.
  • xdv 5. Blat smarujemy olejem i rozkładamy na nim mięso nadając mu kształt prostokąta, a następnie układamy na nim wszystkie trzy farsze (w orientacji pionowej). Zwijamy delikatnie od lewej do prawej strony w rulon.
  • 6. Roladę delikatnie podważamy (ja użyłam cienkiej deski) i przekładamy na patelnię na rozgrzany olej. Podsmażamy mocno, z każdej strony około 10 minut.
  • 7. Następnie roladę przekładamy na blachę i pieczemy 70 minut w 180 stopniach.
  • 8. Po tym czasie roladę wyjmujemy, lekko studzimy, kroimy na porcje.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować