Kolorowa pianka

0 (0 ocen)

Bardzo lekki deser, idealny na upały, jak również na walentynkowy wieczór.

Składniki:

  • SPÓD
    170 g czekoladowych okruszków
    60 g masła
    1 łyżeczka soku malinowego
    1 łyżka kremu czekoladowego lub orzechowego

    PIANKA
    1 galaretka cytrynowa
    1 galaretka agrestowa
    2 szkl mleka 3,5 %

    truskawki na wierzch.

Kolorowa pianka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pianka 1. Czekoladowe okruszki połącz z masłem , sokiem malinowym i kremem czekoladowym. Wyrób jednolite ciasto. Gotowym wyłóż dno i boki tortownicy o śr. ok. 20 cm. Wstawić do lodówki.
  • 2. Galaretkę cytrynową rozpuść w ½ szkl. wody, a potem dodaj do 1 szkl . pełnotłustego mleka. Wymieszaj dokładnie i wylej na ciasteczkowy spód. Wstaw do lodówki by pianka stężała.
    Galaretkę agrestową rozpuść tak samo jak cytrynową w ½ szkl gorącej wody i dodaj do 1 szkl. mleka. Wymieszaj i wylej na zastygniętą cytrynową piankę.
  • 3. Wierzch udekoruj truskawkami.

Porady

Można wybrać dowolnie wybrane smaki galaretki.

Komentarze

Podobne przepisy