Kolorowa kalarepka

5 (151 ocen)

Kalarepka w tym wydaniu ma delikatny, lekko słodki smak.Idealnie komponuje się z młodymi ziemniakami. Uwielbiaj ją nie tylko za kolor, ale za smak i szybkość wykonania

Składniki:

  • Składniki:
    • 5 kalarepek,
    • 5 młodych marchewek,
    • Sól, pieprz do smaku,
    • Łyżeczka mąki ziemniaczanej,
    • Łyżka gęstej kwaśnej śmietany,
    • Łyżka posiekanego koperku,
    • 0,5 szklanki mleka
Wystaw ocenę:

5 (151 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kolorowa kalarepka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew i kalarepkę obieramy i kroimy w kostkę. Zalewamy wodą, lekko solimy i gotujemy około 12-15 minut.
    Podczas gotowania woda powinna na tyle odparować by nie przykrywać jarzyn.
    W mleku rozprowadzamy mąkę oraz śmietanę. Mieszaniną zalewamy warzywa. Dokładamy koperek i zagotowujemy. Doprawiamy do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Kalarepa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować