Kolorowa jajecznica

0 (0 ocen)

Miłe połączenie jajek i warzyw

Składniki:

  • - 4 jajka
    - 1/3 opakowania warzyw mrożonych "mieszanka wiosenna"
    - kawałek masła
    - szczypiorek
    - koperek
    - przyprawy (sól, pieprz, czosnek granulowany)

Kolorowa jajecznica - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy warzywa i smażymy aż staną się miękkie. Do miseczki wbijamy jajka, doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem, dodajemy pokrojony szczypiorek. Pod patelnią zmniejszamy ogień (na najmniejszą opcję) i wlewamy jajka. Delikatnie mieszamy, aż jajka się zetną. Przekładamy na talerz, posypujemy koperkiem, podajemy ciepłe.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy