Kolorowa galaretka drobiowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

są fanami mojej kuchni. W wolnych chwilach lubię obejrzeć dobry film, sięgam też po książki – niekoniecznie kucharskie.

Składniki:

  • ● 40 dag filetów z kurczaka
    ● pęczek włoszczyzny
    ● przyprawy do rosołu (ziele angielskie, liść laurowy, lubczyk, sól, pieprz ziarnisty)
    ● 10 dag kukurydzy konserwowej
    ● 10 dag groszku konserwowego
    ● żelatyna na 2 l wywaru
    ● cytryna lub chrzan

Kolorowa galaretka drobiowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kolorowa galaretka drobiowa 1. Oczyszczoną w łoszczyznę
    i przyprawy zagotowujemy.
    Wkładamy mięso, solimy.
    Gotujemy na małym ogniu, pilnując, żeby warzywa się n ie
    rozgotowały.
  • Kolorowa galaretka drobiowa 2. Wywar przecedzamy, dodajemy
    żelatynę, studzimy.
    Marchewkę i mięso kroimy
    w dużą kostkę.
  • Kolorowa galaretka drobiowa 3. W kubeczkach układamy
    warstwami marchewkę, groszek,
    mięso i kukurydzę.
    Zalewamy tężejącą galaretką
    i odstawiamy do lodówki na ok.
    2 godziny. Podajemy z chrzanem
    lub cytryną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2010

Komentarze

Podobne przepisy