Kolorowa babka "Kwitnący tulipan"

4.51 (184 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pyszna kolorowa babka.

Składniki:

  • ● 6 jajek
    ● kostka margaryny
    ● 1,5 szkl. cukru pudru
    ● 2 szkl. mąki
    ● kisiel wiśniowy
    ● 2 łyżki wiórków kokosowych
    ● 2 łyżki kakao
    ● 6 łyżek oleju
    ● 3 łyżki maku
    ● 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.51 (184 ocen)

Zobacz również:

Babki Desery

Kolorowa babka "kwitnący tulipan" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem pudrem na puch, a następnie miksujemy z miękką margaryną.
  • 2. Do masy jajecznej wlewamy olej i wsypujemy przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodajemy ubitą pianę, delikatnie mieszamy.
  • 3. Masę dzielimy na 4 części. Do jednej dodajemy wiórki kokosowe, do drugiej kakao, do trzeciej kisiel, a do czwartej mak. Do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia wlewamy po kolei ciasta: kokosowe, kakaowe, z kisielem i na końcu z makiem. Pieczemy ok. 60 minut w temp. 180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować