Kolorowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Doskonale nadaje się na obiad dla całej rodziny. Nie wymaga wielkich umiejętności kulinarnych.

Składniki:

  • ● 1 szkl. mleka
    ● 4 szkl. mąki
    ● 5 dag drożdży
    ● olej
    ● łyżka cukru
    ● keczup
    ● jajko
    ● sól, pieprz
    ● 15 dag grzybów
    ● 4 ogórki konserwowe
    ● mały słoik papryki konserwowej
    ● 30 dag startego żółtego sera
    ● cebula
    ● przyprawa do pizzy
    ● rozmaryn, majeranek
    ● 15 dag kiełbasy

Kolorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko podgrzewamy. Mieszamy
    z drożdżami, cukrem i łyżką mąki. Odstawiamy na 5
    minut. Do reszty mąki dodajemy
    rozczyn, jajko, 4 łyżki oleju
    i solimy. Wyrabiamy ciasto.
    Odstawiamy do wyrośnięcia.
  • 2. Cebulę, grzyby i kiełbasę
    kroimy i podsmażamy. Doprawiamy
    majerankiem, pieprzem
    i solą. Ciasto rozwałkowujemy,
    wykładamy na
    blachę. Smarujemy keczupem
    i olejem. Kolejno wykładamy:
    1/2 sera, grzyby z cebulą
    i kiełbasą, pokrojone
    w paski ogórki i paprykę. Posypujemy
    przyprawą, rozmarynem
    i resztą sera. Pieczemy
    ok. 35 minut w 180 °C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2011

Komentarze

Podobne przepisy