Kołduny drobiowe w rosole

4.5 (187 ocen)

Na niedzielny obiad w sam raz

Składniki:

  • Rosół:
    5 skrzydełek
    pół cebuli
    4 marchewki
    1 pietruszka
    sól
    pieprz
    szczypta curry indyjskiego
    szczypta majeranku suszonego
    2-3 goździki
    szczypta Warzywka lub Vegety
    3-4 ziarenka ziela angielskiego
    2 liście laurowe
    woda
    Farsz:
    mięso ze skrzydełek ugotowanych w rosole
    1 marchewka (z rosołu)
    sól
    pieprz
    pół bułki
    1 jajko
    Ciasto:
    450 g mąki
    300 ml wrzątku
    1 łyżeczka soli
    1 łyżka oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Kołduny drobiowe w rosole - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować rosół.
  • 2. Do mąki dodajemy sól, olej i zalewamy wrzątkiem. Szybko zagniatamy ciasto (najpierw łyżką, by się nie poparzyć).
  • 3. Bułkę, mięso, marchewkę przepuszczamy przez maszynkę, następnie dodajemy jajko i przyprawy. Mieszamy. Z zagniecionego ciasta wykrawamy malutkie krążki (kieliszkiem) i lepimy małe pierożki
  • 4. Gotujemy w osolonej wodzie. Podajemy z rosołem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować