Koktajlowe lody jagodowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W blenderze przygotowujemy koktajl nie rozmrażając owoców. Jeśli chcemy aby nasze lody miały w sobie całe owoce, odkładamy garść jagód, którą dodajemy na koniec nie miksując już. Jeśli użyliśmy jagód mrożonych właściwie od razu możemy nasz koktajl przelać do maszynki do lodów i zacząć kręcić. Następnie wsadzić lody do zamrażalnika choć w większości przypadków, lody można jeść zaraz po wyjęciu z maszynki Jeśli mamy owoce świeże , całą mieszankę należy mocno schłodzić zanim zaczniemy robić lody. Jeśli nie posiadacie maszynki do lodów to po przygotowaniu mieszanki, należy ją przelać do odpowiedniego naczynia ( idealne są silikonowe keksówki i wstawić do zamrażalnika, co pół godziny delikatnie przemieszać aby lody napowietrzyć i rozbić tworzące się lodowe kryształki. I tak do momentu, aż osiągną właściwą konsystencję.
Komentarze