Koktajlowe lody jagodowe

0 (0 ocen)

  • 12 min

Nie za słodkie, o obniżonej zawartości tluszczu .Mocno jagodowe i kremowe

  • 12 min

Składniki:

  • 400 g jagód (użyłam mrożonych)
    250 ml mleka
    250 ml kefiru
    250 ml śmietany kremówki
    cukier do smaku

Koktajlowe lody jagodowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W blenderze przygotowujemy koktajl nie rozmrażając owoców. Jeśli chcemy aby nasze lody miały w sobie całe owoce, odkładamy garść jagód, którą dodajemy na koniec nie miksując już. Jeśli użyliśmy jagód mrożonych właściwie od razu możemy nasz koktajl przelać do maszynki do lodów i zacząć kręcić. Następnie wsadzić lody do zamrażalnika choć w większości przypadków, lody można jeść zaraz po wyjęciu z maszynki Jeśli mamy owoce świeże , całą mieszankę należy mocno schłodzić zanim zaczniemy robić lody. Jeśli nie posiadacie maszynki do lodów to po przygotowaniu mieszanki, należy ją przelać do odpowiedniego naczynia ( idealne są silikonowe keksówki i wstawić do zamrażalnika, co pół godziny delikatnie przemieszać aby lody napowietrzyć i rozbić tworzące się lodowe kryształki. I tak do momentu, aż osiągną właściwą konsystencję.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy