Koktajl ryżowo-jagodowy

0 (0 ocen)

  • 10 min

Pyszny koktajl ryżowy z jagodami. Ma piękny kolor i ten niezapomniany smak wakacji. Pyszne wspomnienie dzieciństwa.

  • 10 min

Składniki:

  • 3 łyżki ugotowanego ryżu
    pół szklanki mleka
    1 łyżka miodu
    3 łyżki jagód (mogą być mrożone)
    1 łyżka płatków migdałowych
    1 łyżka dżemu z dzikiej róży

Koktajl ryżowo-jagodowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do wysokiego naczynia wkładamy po kolei: ugotowany ryż, mleko, miód i jagody.
    Blendujemy całość na gładki koktajl. Przelewamy do wysokiej szklanki.
    Na wierzchu posypujemy koktajl płatkami migdałowymi.
    Na płatki migdałowe kładziemy łyżkę dżemu z dziej róży- żeby było jeszcze bardziej zdrowo i smacznie. dekorujemy wg uznania.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy