KOKTAJL OGÓRKOWO PAPRYKOWY

0 (0 ocen)

Bardzo smaczny dodatek do letniego obiadu i osób lubiących napoje na ostro.

Składniki:



  • 1 ogórek wężowy
    1/2 strąka ostrej papryki czerwonej
    3 duże ząbki czosnku
    1 łyżka pokrojonej natki pietruszki
    1/2 l. maślanki
    sól,pieprz czarny do smaku.

Koktajl ogórkowo paprykowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.



    Ogórek,czosnek obrać,pokroić w mniejsze kawałki.Z papryki usunąć ziarna,natkę pietruszki pokroić.Część ogórka oraz papryki pokroić w drobną kostkę ,po 1 łyżeczce.Pozostałe warzywa razem z natką pietruszki rozdrobnić blenderem.

  • koktajl ogórkowo paprykowy 2.
    Do wysokiego naczynia wlać maślankę,dodać rozdrobnione warzywa,przyprawić do smaku przyprawami i dokładnie zmiksować.Przelać do szklanek,wsypać po porcji drobno pokrojonego ogórka i papryki,ozdobić listkami natki pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy