Kokosowy ryż z czerwoną fasolą

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepis z kuchni panamskiej

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - wiórki kokosowe: 45 dekagramów
    - ryż: 2 szklanki
    - woda: 4 szklanki
    - cebula posiekana: 1 sztuka
    - pulpa pomidorowa: 0.25 szklanki
    - zielona papryka: 0.25 szklanki
    - sól: 2 łyżeczki
    - cukier: 0.5 łyżeczki
    - ostra papryka w proszku: 1.5 dekagrama
    - bekon - plasterki: 3 sztuki
    - czerwona fasola z puszki: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kokosowy ryż z czerwoną fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotować 4 szklanki wody. Dodać kokos. Gotować 2 minuty. Dokładnie odcisnąć. Wiórki wyrzucić, a mleczko zachować. Podsmażyć bekon z papryką, cebulą i ostrą papryką. Dodać pomidory, fasolę z płynem i gotować ok. 10 minut. Wyjąć ostrą paprykę i dodać ryż. Zalać mleczkiem. Dodać cukier i sól. Zagotować i dodać ryż. Gotować do miękkości ryżu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować