Kokosowy pudding ryżowy

0 (0 ocen)

  • 45 min

Lekko słodki, intensywnie kokosowy i bardzo pożywny pudding. Będzie idealny na śniadanie.

  • 45 min

Składniki:

  • na 2 porcje:
    400 ml mleczka kokosowego
    200 ml wody
    1 woreczek białego ryżu
    1-2 płaskie łyżeczki cukru lub słodziku
    *opcjonalnie 1-2 łyżeczki tahiny

Kokosowy pudding ryżowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleczko kokosowe wymieszać z wodą, posłodzić i ewentualnie dodać tahinę, zagotować.
  • 2. Następnie wsypać zawartość woreczka ryżu i gotować po przykrywką na małym ogniu przez ok 30 minut.
  • 3. Po tym czasie wyłączyć palnik i zostawić ryż pod przykryciem przez 15 minut.

Porady

Pudding można przygotować dzień wcześniej a rano tylko podgrzać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy