Kokosowy pudding chia z jagodami

4.49 (201 ocen)

Nasiona chia ode pewnego czasu zyskały sporą popularność za sprawą zawartych w nich wartości odżywczych. Zawierają sporo błonnika i białka a także kwasów omega-3 i wapnia. Są bardzo szybkie w przygotowaniu.

Składniki:

  • duża puszka mleka kokosowego / 400 ml
    100 ml dowolnego mleka
    4 czubate łyżki nasion chia / ¼ szklanki
    2 łyżki syropu z agawy/klonowego
    1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

    świeże jagody
    jogurt grecki
Wystaw ocenę:

4.49 (201 ocen)

Zobacz również:

Desery Pudding

Kokosowy pudding chia z jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wlać obydwa rodzaje mleka zwykłe i kokosowe, ziarna chia, syrop z agawy i ekstrakt wanilii. Wszystko mieszać intensywnie trzepaczką przez 2 – 3 minuty, przelać do przygotowanych szklanek lub słoiczków i odstawić do lodówki na przynajmniej 3 godziny lub na całą noc.
    Następnego dnia zmiksować jagody z jogurtem greckim. Ewentualnie dosłodzić syropem z agawy lub syropem klonowym. Na wierzchu puddingu położyć warstwę jagodowego jogurtu. Posypać świeżymi owocami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody Kokos Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować