Kokosowy melon

0 (0 ocen)

  • 40 min

Z podróży pozostają wspomnienia i świetne przepisy

  • 40 min

Składniki:

  • melon, 2 łyżki konfitury z żurawin, 2 łyżki płynnego miodu, 2 łyżki soku cytrynowego, kubeczek gęstego kremowego jogurtu naturalnego, 5 łyżek mleka kokosowego, łyżka wiórków kokosowych

Kokosowy melon - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Konfiturę wymieszaj z miodem i sokiem cytrynowym, tworząc owocowy żel. Włóż go na pół godziny do lodówki. Wymieszaj jogurt z mleczkiem kokosowym. Pokrój melon na ćwiartki, okrój skórkę i usuń pestki. Każdą ćwiartkę melona polej jogurtem, udekoruj żelem owocowym, posyp wiórkami kokosowymi. Możesz deser udekorować listkami mięty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy