Kokosowy deser na zimno

4.5 (146 ocen)

Coś dla fanów kokosu...pomysł na lekki deser na bazie kefiru.

Składniki:

  • Składniki na keksówkę 11x20 :
    szklanka kefiru
    1/3 szklanki cukru
    1/2 szklanki kremówki
    150 gr wiórek kokosowych
    galaretka cytrynowa

    oraz:
    10 biszkoptów lub delicji
    dowolna galaretka rozpuszczona w szklance wody
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty Galaretki

Kokosowy deser na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wiórki zalewamy kefirem i odstawiamy aż napęcznieją. Galaretkę rozpuszczamy w szklance wody. Kremówkę ubijamy , dodajemy cukier, ostudzoną cytrynową galaretkę i masę wiórkową. Formę wykładamy biszkoptami i zalewamy masą kokosową. Wstawiamy do lodówki, kiedy zastygnie zalewamy drugą tężejącą galaretką.

Porady

Wierzch można udekorować owocami sezonowymi i dopiero wtedy zalać galaretką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Galaretka Kefir Kokos

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki

Podobne przepisy

To może cię zainteresować