Kokosowo-malinowa rozkosz

4.5 (188 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Torcik z mleczka kokosowego i malin to prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Zrobiłam go wg własnego pomysłu na swoje imieniny i wszyscy byli zachwyceni jego smakiem.

Składniki:

  • Spód:
    100g herbatników
    1/2 kostki masła

    Masa:
    400ml mleczka kokosowego
    1 szkl mleka
    6 łyżeczek żelatyny
    3 czubate łyżeczki cukru pudru

    ok 400g malin
    galaretka malinowa
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery Galaretki Herbaty

Kokosowo-malinowa rozkosz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Spód: Ciastka rozkruszyć i wymieszać z rozpuszczonym masłem. Wysypać na spód małej tortownicy (18cm) i mocno przyklepać. Odstawić do lodówki.
  • 2. Masa: Mleko doprowadzić do wrzenia, rozpuścić w nim żelatynę i ostudzić. Wymieszać z mleczkiem kokosowym i cukrem pudrem.
    Na spodzie herbatnikowym ułożyć część malin, zalać masą kokosową i odstawić do lodówki do stężenia.
  • 3. Galaretkę rozpuścić w 1,5 szkl gorącej wody, ostudzić. Na torciku ułożyć maliny i zalać tężejącą galaretką. Odstawić do stężenia.

Porady

Aby maliny nie pływały należy zalać je ostrożnie lekko tężejącą galaretką

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Herbatniki Maliny Mleko kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować