Kokosowiec cytrynowy

4.49 (154 ocen)

  • 40 min

Ciasto o lekko kwaskowym smaku, z dużą ilością wiórek kokosowych

  • 40 min

Składniki:

  • Masa kokosowo-cytrynowa:
    - 30 dkg grubych wiórek kokosowych
    - 1/2 litra kefiru
    - 2 galaretki cytrynowe
    - 1/2 litra śmietany kremówki (36%)
    - 8 łyżek cukru
Wystaw ocenę:

4.49 (154 ocen)

Kokosowiec cytrynowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Upiec biszkopt (z 4-5 jajek).
    Galaretki rozpuścić w 2 szkl. wody. Wiórki kokosowe namoczyć w kefirze i odstawić na 20 min. Śmietanę ubić na sztywno, dodając cukier. Gdy galaretka zacznie tężeć połączyć ją z namoczonym wiórkami oraz z ubitą śmietaną. Delikatnie wymieszać, wyłożyć na biszkopt. Ciasto włożyć do lodówki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować