1.Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Ciągle miksując dodajemy żółtka i wodę. Mąkę mieszamy z budyniem i proszkiem i przesiewamy przez sito do masy. Delikatnie łączymy łyżką. Na koniec dodajemy wiórki i bardzo delikatnie mieszamy. Wykładamy na blachę. Pieczemy ok 25 - 30 minut w 180 stopniach.
2.Masa kakaowa: W małym rondelku gotujemy gęsty syrop z cukru i mleka, pod koniec dodajemy kakao. Studzimy i ucieramy z masłem
3.Masa kokosowa: Gotujemy budyń wg. przepisu na opakowaniu. Gdy wystygnie ucieramy z masłem i aromatem. Na koniec dodajemy wiórki,
4.Biszkopt przekrawamy na 3 cienkie placki. Spód nasączamy mlekiem wymieszanym z cukrem i aromatem. Kładziemy cienką warstwę dżemu, na to masę kokosową (zostawiamy 2 -3 łyżki do posmarowania wierzchu). Przykrywamy drugim plackiem, także nasączamy. Wykładamy masę kakaową i nakładamy wierzch. Nasączamy, smarujemy resztą masy kokosowej i posypujemy uprażonymi na suchej patelni wiórkami. Smacznego.
Komentarze