Kokosowe trufelki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do rondelka wlać śmietanę, dodać masło i lekko podgrzać aby masło się rozpuściło. Następnie zdjąć z ognia i dodać pokruszoną czekoladę, mieszać do momentu rozpuszczenia czekolady, następnie pozostawić
do wystudzenia. Po tym czasie dodać mleko w proszku, wiórki kokosowe, pokruszone wafelki i likier kokosowy. Całość dokładnie wymieszać
i wstawić do lodówki na około 60 minut.
2.Migdały zalać wrzątkiem, pozostawić na 10 minut a następnie przełożyć do ziemnej wody i obrać ze skóry.
3.Schłodzoną masę wyjąć z lodówki i uformować 20 kulek wielkości orzecha włoskiego. Do każdej kulki włożyć po jednym migdale
i obtoczyć w wiórkach kokosowych. Wstawić do lodówki na około dwie godziny.
Komentarze