Kokosowe serce.

0 (0 ocen)

  • 30 min

Kokosowe serce na Walentynkowy stół,szybkie i łatwe w przygotowaniu.

  • 30 min

Składniki:

  • 10 dag wiórek kokosowych
    pół szklanki mleka
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    3-4 łyżki cukru

    Dodatkowo:
    1 galaretka truskawkowa
    kilka łyżek wiórek kokosowych

Kokosowe serce. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wiórki wymieszać z mąką ziemniaczaną.Mleko zagotować z cukrem,do gotującego wsypać wiórki.Mieszając gotować do zgęstnienia.Wystudzić.
  • Uformowane serce. 2. Z masy kokosowej uformować serce.
  • W wiórkach. 3. Serce obtoczyć w wiórkach kokosowych.
  • 4. Galaretkę rozpuścić w pół szklanki gorącej wody,wlać do płaskiego naczynia i odstawić do stężenia.Za pomocą foremki wykrawać serduszka ,a następnie obtaczać je w wiórkach kokosowych.
  • Gotowe serce. 5. Na talerzu układamy serce kokosowe i dekorujemy galaretkowymi serduszkami.

Porady

Serca z galaretki najlepiej przygotować dzień wcześniej.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy