Kokosowe serce

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Kokosowe serca z konfiturą truskawkową i bitą śmietaną piekę też z innych okazji.Idealnie nadają się na kulinarny prezent.Pyszne do kawy lub herbaty.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • NA MASE KOKOSOWą::
    - białka jaj: 4 sztuki
    - wiórki kokosowe: 200 gramów
    - cukier puder: 4 łyżki
    - sok z cytryny: 1 łyżeczka
    NA CIASTO KRUCHE::
    - mąka pszenna: 180 gramów
    - margaryna (lub masło): 100 gramów
    - Jajko: 1 sztuka
    - cukier puder: 3 łyżki
    - aromat waniliowy: 0.5 łyżeczki
    DODATKI::
    - konfitura truskawkowa: 6 łyżek
    - bita śmietana (w sprayu): 6 łyżek
    - truskawki (niekoniecznie): 4 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Konfitury

Kokosowe serce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kruche spody serc.W dużej misce siekać nożem margarynę z mąką,cukrem pudrem i aromatem waniliowym,na końcu dodać jajko i zagniatać kruche ciasto.Wstawić do lodówki na 40 minut.Rozwałkować na blacie posypanym mąką.Wycinać foremką serca.
  • 2. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier puder,sok z cytryny. wiórki kokosowe,wymieszać.
  • 3. Na kruchych spodach wyciskać szprycą masę kokosową, pozostawiając wolny środek serca. Na środku każdego serca nakładać porcje konfitury.Piec 12-15 minut w temperaturze 180 stopni c (aż będą lekko złociste).
    Pozostawić do całkowitego wystudzenia.Po kilku godzinach udekorować bitą smietaną i truskawkami ( z truskawek można ewentualnie zrezygnować).
    Uwaga:można dowolnie zmieniać kształty tych ciastek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Białka Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki

Podobne przepisy

To może cię zainteresować