Kokosowe serce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kruche spody serc.W dużej misce siekać nożem margarynę z mąką,cukrem pudrem i aromatem waniliowym,na końcu dodać jajko i zagniatać kruche ciasto.Wstawić do lodówki na 40 minut.Rozwałkować na blacie posypanym mąką.Wycinać foremką serca.
2.Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier puder,sok z cytryny. wiórki kokosowe,wymieszać.
3.Na kruchych spodach wyciskać szprycą masę kokosową, pozostawiając wolny środek serca. Na środku każdego serca nakładać porcje konfitury.Piec 12-15 minut w temperaturze 180 stopni c (aż będą lekko złociste).
Pozostawić do całkowitego wystudzenia.Po kilku godzinach udekorować bitą smietaną i truskawkami ( z truskawek można ewentualnie zrezygnować).
Uwaga:można dowolnie zmieniać kształty tych ciastek.
Komentarze