Kokosowe racuszki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Często wymyślam dla synka różne nowe smakołyki.

Składniki:

  • CIASTO:
    25 dag mąki,
    5 dag wiórków kokosowych,
    2 jajka,
    2 szkl. mleka,
    2 łyżki cukru.

    NADZIENIE:
    10 dag wiórków kokosowych,
    3/4 szkl. mleka,
    cukier waniliowy,
    10 dag półtłustego twarogu,
    3 łyżki śmietany.

Kokosowe racuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki ciasta zmiksować. Odstawić na 15 min. Smażyć cienkie naleśniki.
  • 2. Mleko zagotować, dodać wiórki, ostudzić. Dodać śmietanę. Dodać cukier waniliowy i rozgnieciony widelcem twaróg.
  • 3. Na naleśniki nakładać porcję farszu, składać w kopertę. Można udekorować dowolną konfiturą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_01-2013

Komentarze

Podobne przepisy