Jestem zaganianą studentką. Uwielbiam piec, więc gdy tylko mam czas, dogadzam rodzinie drobnymi słodkościami.
Składniki:
● 20 dag wiórków kokosowych
● 100 ml śmietany kremówki 30-proc.
● 7 dag masła
● 7 dag cukru pudru
● 10 dag gorzkiej czekolady
● 10 dag białej czekolady
Kokosowe kulki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wiórki i cukier mieszamy.
Śmietanę i masło podgrzewamy
na małym ogniu, aż
masło się roztopi. Mieszając,
cienką strużką wlewamy do
wiórków z cukrem. Dokładnie
mieszamy i schładzamy ok.
50 minut (masa powinna być
plastyczna, ale nie przylepiać
się do rąk).
2.Czekolady rozkruszamy do
osobnych naczyń. Roztapiamy
w kąpieli wodnej.
3.Z masy formujemy kulki
i nabijamy na wykałaczki. Następnie
na przemian maczamy
w czekoladach i układamy na pergaminie.
Schładzamy, aż
czekolada zastygnie.
Komentarze