Pyszne kokosowe kuleczki z nutką likieru kokosowego smakują jak Rafaello ale nawet jeszcze smaczniejsze bo domowe. . Przepis na masę zaczerpnięty od domiwkuchni,, Kokosowy krem do kanapek"
2 godz. 20 min
Składniki:
10 dużych herbatników
15 łyżek mleka
kieliszek likieru kokosowego
6 łyżek cukru pudru
150 g miękkiego masła
10 dag wiórek kokosowych
3 łyżki płatków migdałowych
Kokosowe kuleczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Herbatniki kruszymy na małe okruszki przekładamy do miski, wlewamy mleko, likier i odstawiamy na 10 minut aż herbatniki wchłoną mleko. Po tym czasie dodajemy masło, cukier, płatki migdałowe i połowę wiórek kokosowych. Mieszamy i odstawiamy na 2 godziny aż masa stwardnieje. Z zimnej masy formujemy małe kuleczki i obtaczamy w pozostałych wiórkach kokosowych. Chłodzimy w lodówce
Komentarze