" Kokosowe ciasto z kremem mango "

4.5 (181 ocen)

  • 14 min

Pyszne biszkoptowe , kokosowe ciasto z orzeźwiającym kremem mango.

  • 14 min

Składniki:

  • ( ja robiłam w keksówce )

    - jajko - 2 szt.
    - cukier - 0,4 szklanki
    - mąka - 0,4 szklanki
    - wiórki kokosowe - 3 łyżki
    - proszek do pieczenia - szczypta
    - olej - 1 łyżka
    - mango - 1 szt.
    - bita śmietana niesłodzona - 1 łyżka
    - cukier puder - 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty

" kokosowe ciasto z kremem mango " - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mango kroimy na drobne kawałki i miksujemy w blenderze na mus.

    Dodajemy cukier puder i bitą śmietanę i delikatnie mieszamy.

    Wstawiamy do lodówki, aby się schłodziło.

    Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę.

    Pod koniec ubijania dodajemy cukier i delikatnie mieszamy.

    Dodajemy po jednym jajku.

    W osobnej misce łączymy mąkę z wiórkami kokosowymi i proszkiem do pieczenia.

    Dodajemy po łyżce do masy białkowej i delikatnie mieszamy.
    Robimy to naprawdę delikatnie starając się , by piana nie opadła.

    Dodajemy 2 łyżki oleju i ponownie mieszamy.

    Formę ( ja używałam silikonowej ) lekko natłuszczamy i obsypujemy bułką tartą.

    Ciasto wylewamy do formy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 20 min / 180C.
    ( do suchego patyczka ).

    Po ostudzeniu ciasta nakładamy na nią masę z mango i oprószamy wiórkami kokosowymi.

    Wstawiamy na ok. godzinę do lodówki.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Kokos Mango

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować