Kokosowe ciacho z gruszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Biszkopt : Do miski wbijam jaja, dodaję cukier i ubijam mikserem na puszystą masę. Mąkę przesiewam i dodaje do piany z jajek. Delikatnie mieszam łyżką i wylewam na okrągłą formę średnica 23 cm, wcześniej wysmarowaną. Piekę 15 minut temp 180 stopni.
Krem. Galaretkę brzoskwiniową rozpuszczam w 1/2 szklance gorącej wody. Śmietanę kremówkę ubijam na puszysta masę, i dodaję galaretkę przestudzoną. Wsypuje wiórki kokosowe i mieszam. Masę wylewam na biszkopt.
Galaretkę truskawkową rozpuszczam w 3 i 1/2 szklankach gorącej wody.
Na krem wykładam cząstki gruszek, i wylewam tężejącą galaretkę. Wstawiam do lodówki na noc. Przed podaniem posypuje wiórkami kokosowymi.
Komentarze