Kokosowa pychotka

0 (0 ocen)

  • Łatwy

szybkie ciacho bez pieczenia

  • Łatwy

Składniki:

  • - wiórki kokosowe: 50 gramów
    - mleko: 1 litr
    - margaryna Kasia: 1 sztuka
    - cukier: 0.75 szklanki
    - cukier waniliowy (duże opakowanie): 1 sztuka
    - kakao: 4 łyżki
    - kasza manna (kaszy manny ma być 1 i 1/3 szklanki): 1 szklanka
    - POLEWA:: 1 sztuka
    - margaryna Kasia: 0.33 sztuki
    - cukier puder: 1 szklanka
    - kakao: 2 łyżki
    - woda: 2 łyżki
    - wiórki kokosowe do posypania: 25 gramów
    - herbatniki (herbatniki typu Petitiki 2 duże paczki): 2 sztuki

Kokosowa pychotka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na polewę rozpuścić na maleńkim ogniu uważając aby się nie zagotowała.

    Do garnka wlać mleko, dodać oba cukry, kakao i margarynę i zagotować.
    Do gotującego się mleka wsypać kaszę zmieszaną z wiórkami energicznie mieszając aby nie zrobiły się grudki.
    Masę gotować około 4 minuty.
    Na blaszkę wyłożyć warstwę ciastek, na nią wyłożyć masę i wyrównać powierzchnię.
    Następnie masę przykryć drugą warstwą ciastek.
    Gdy masa przestygnie ciasto polać polewą i posypać wiórkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy