Kokosowa fantazja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników robimy biszkopt, oddzielamy białka od żółtek, białka ubijamy z cukrami,solą na sztywną pianę, do żółtek wsypujemy p.d.p i ocet-mieszamy(Uwaga rośnie), wlewamy do białek i jeszcze trochę ubijamy.
Przesiane mąki łączymy delikatnie mieszając z ubitymi jajkami, przelewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 190C/25min.
2.Białka ubijamy z solą i cukrem na sztywną pianę, dodajemy wiórki kokosowe i mąkę ziemniaczana i delikatnie mieszamy.
Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w temp. 100C/60min.
3.Żelatynę rozpuszczamy w 1/3szkl. gorącej wody-studzimy.
Schłodzoną śmietanę przelewamy do wysokiego naczynia i ubijamy z cukrem pudrem( nie za długo bo się zmaśli). Wlewamy powoli ostudzoną żelatynę,roztopioną czekoladę i wiórki kokosowe,delikatnie mieszamy.
Komentarze