Kokoski robimy wspólnie, gdy mamy ochotę na coś słodkiego, a oboje uwielbiamy smak kokosu.Są łatwe i szybkie w przygotowaniu, pasują na różne okazje i bardzo przypominają batona Bounty.
35 min
Składniki:
wiórki kokosowe 400g
masło 100g
śmietana 30% 200ml
cukier waniliowy 6g
cukier puder 100g
czekolada lub polewa czekoladowa ok 250g
Kokoski borka i justyny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W jednym garnku wymieszaj dokładnie wiórki z cukrem pudrem.
Do drugiego garnka wlej śmietanę, masło oraz cukier waniliowy i gotuj do rozpuszczenia masła.
Następnie połącz wszystko w garnku z wcześniej przygotowanymi wiórkami.
Wyłóż formę folią przezroczystą, przełóż masę ugniatając w formie.
Włóż formę na kilka minut do zamrażarki.
Po wyciągnięciu pokrój w kostkę i polej rozpuszczoną czekoladą lub gotową polewą i schłodź w lodówce do zastygnięcia.
Możesz ozdobić wiórkami kokosowymi, bakaliami wg uznania.
SMACZNEGO!!!
Komentarze