Kokosanki pod czekoladą

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Szybkie i pyszne ciasteczka na bazie kokosu z dodatkiem czekolady posmakują każdemu.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 4 białka
    200g cukru
    50 g mąki
    skórka starta z 1 cytryny
    1 łyżka miodu
    250 g wiórków kokosowych
    100 g czekolady deserowej
    papier do pieczenia

Kokosanki pod czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka , cukier , 150 wiórek kokosowych i miód podgrzać.
    Przesiać do tego mąkę dobrze wymieszać .
    Dodać pozostałe wiórki kokosowe i skórkę cytrynowa
    Całość starannie wymieszać.
  • 2. Dwiema zwilżonymi wodą łyżeczkami ,wykładać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia ( górki) z masy kokosowej.
    Piec w temperaturze 150 stopni przez 25 minut. Ostudzić.
  • 3. Czekoladę stopić w kąpieli wodnej i zanurzać w niej wierzchołki kokosanek.Pozostawić do ostygnięcia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy