Kokosanki na maśle

4.41 (170 ocen)

  • 45 min
  • Dla 8 osób

Jeśli lubicie kokos lub macie nadmiar białek musicie je upiec. Kokosanki są mięciutkie i rozpływają się w ustach.

  • 45 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • 50 g masła
    3/4 szkl cukru
    3 łyżki mleka
    250 g kokosu
    2 białka
    2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
Wystaw ocenę:

4.41 (170 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kokosanki na maśle - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku roztopić masła dodać cukier i wymieszać. Zdjąć z ognia wlać mleko kokos wymieszać i odłożyć do przestudzenia. Białka ubić na sztywno dodać mąkę ziemniaczaną i wymieszać. Do białek dodać masę kokosową i ponownie wymieszać do połączenia się mas. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Łyżeczką kłaść kokosanki w niewielkich odstępach. Piec w 180 stopniach około 15 minut aż kokosanki będą rumiane. Po wyjęciu z pieca studzić na metalowej kratce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować