Kokosanki

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Mam nadzieję, że Mikołaj tak jak ja, uwielbia kokosanki...

  • Łatwy

Składniki:

  • - duże białka: 2 sztuki
    - cukier do wypieków: 100 gramów
    - mielone płatki migdałowe: 60 gramów
    - wiórki kokosowe: 100 gramów
    - olejek waniliowy (3 krople): 3 szczypty
    - sól: 1 szczypta

Kokosanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić ze solą. Dodać cukier i ubić na lśniącą pianę. Delikatnie wymieszać ze zmielonymi płatkami migdałowymi oraz z wiórkami kokosowymi. Nakładać łyżką porcje ciasta, formując takie stożki. Piec ok. 20 min w temp. 170st.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy