Kokosanki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Bardzo proste i tanie słodkości.

  • 30 min

Składniki:


  • Produkty ( na ok. 30 szt. ) :
    * 4 jajka
    * 250 g cukru
    * 350 g wiórków kokosowych
    * op. cukru waniliowego
    * polewa czekoladowa

Kokosanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka, cukier i cukier waniliowy utrzeć mikserem przez jakieś 3 minuty, potem dodać wiórki kokosowe i miksować przez kolejne 3 minuty.
    Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, masę układać w małe stożki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 150 stopni i piec przez ok. 15 minut. Jak przestygną maczać w uprzednio przygotowanej czekoladowej polewie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy