Kokosanki

4.84 (196 ocen)

Kokosanki zawsze piekę gdy zastaje mi duża ilość białek.

Składniki:

  • 8 białek

    16 łyżek cukru pudru

    4 łyżki mąki pszennej

    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    300 gram wiórek kokosowych
Wystaw ocenę:

4.84 (196 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Desery Ciastka Kokosanki

Kokosanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy na sztywno,ucierając dajem cukier puder,mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Na końcu dodajemy wiórki kokosowe i delikatnie mieszamy.Blachę wykładamy papierem do pieczenia , łyżką nakładamy masę tworząc niewielkie kokosanki.Pieczemy przez 15-20 minut w temperaturze 140 stopni.Kokosanki powinny mieć lekko złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować