Kokosanki

4.5 (149 ocen)

  • 30 min

Szybki i prosty w przygotowaniu deser. Wspaniałe połączenie czekolady i kokosu.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 szklanka cukru
    3 łyżki miodu
    2 jajka
    5 dag masła
    1/2 szklanki mleka
    2 i 1/2 szklanki mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    Polewa
    8 łyżek mleka
    1 i 1/2 szklanki cukru pudru
    kostka masła
    2 łyżki kakao
    opakowanie wiórek kokosowych
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Kokosanki Przekąski

Kokosanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kokosanka 1. Wrzuć do garnka masło i miód. Mieszając stop i ostudź. Jajka ubij z cukrem. Dodaj masło z miodem, mleko mąkę i proszek do pieczenia. Wyrób ciasto. Ciasto wlej do wyłożonej papierem do pieczenia blachy. Piecz około 30 minut w temperaturze 180 stopni.
    Polewa
    Mleko wlej do rondelka, wsyp cukier. Podgrzewaj, mieszając, aż cukier się rozpuści. Dodaj kakao i masło. Doprowadź do wrzenia.
    Ostudzone ciasto pokrój na małe kwadraty, zanurz w polewie. Posyp z każdej strony wiórkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Karnawał Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować