Kokosanki

4.5 (176 ocen)

  • 10 min

Smak dzieciństwa..

  • 10 min

Składniki:

  • 4 jajka
    3/4 szklanki cukru
    300g kokosu
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka Kokosanki

Kokosanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z cukrem.
  • 2. Białka ubić na sztywno.
  • 3. Do masy z żółtek i cukru dodać kokos, wymieszać.
  • 4. Pianę z białek połączyć z powstałą masą.
  • kokosanki przed upieczeniem 5. Ręcznie formować kulki średniej wielkości i ułożyć na blaszce.
  • upieczone kokosanki 6. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut (na złoty kolor)

Porady

Kokosanek nie należy zbyt ciasno układać na blasze, ponieważ w trakcie pieczenia lekko wyrosną i powinny mieć trochę "luzu".

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować