Kokilki pełne smaku

0 (0 ocen)

  • 30 min

Kiedy mamy ochotę na pyszny szybki obiad, a w lodówce czają się niewykorzystane składniki, najlepiej odnaleźć w odrobinę sera pleśniowego, garść makaronu i pieczarki. Wystarczy chwila, by z prostych składników stworzyć niebanalny smak, a to za sprawą odpowiednich ziół, które dodamy do dania.

  • 30 min

Składniki:

  • 200 g makaronu
    250 g pieczarek
    1 cebula
    2 łyżki masła
    sól, pieprz
    ser pleśniowy z grzybami
    ser mozzarella
    ser Gorgonzola
    listki oregano

Kokilki pełne smaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotuj w osolonym wrzątku.
  • 2. Cebulę pokrój w kostkę, pieczarki w plasterki.
  • 3. Na dużej patelni podduś pieczarki wraz z cebulą, dopraw solą i pieprzem.
  • 4. Na spód kokilek połóż plasterek sera mozzarella, następnie makaron, pieczarki. Na wierzchu połóż kilka kawałków sera pleśniowego i sera Gorgonzola. Posyp listkami oregano i świeżo zmielonym pieprzem.
  • 5. Zapiekaj w 200 stopniach przez 15 minut.
  • 6. Podawaj z sałatką z sezonowych warzyw.

    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy