Kiedy nie mam czasu na przygotowanie obiadu robię makarony ponieważ są najszybsze do przygotowania. Tym razem postawiłam na tuńczyka w towarzystwie kaparów i rodzynek. Uwierzcie, wyszło pyyyycha :)
Kokardki z tuńczykiem i kaparami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy al dente według przepisu na opakowaniu z odrobiną oliwy. Wodę z gotowania pozostawiamy, a makaron odcedzamy i przekładamy do garnka. W między czasie na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy czosnek i cebulę. Smażymy je około 5 minut na złoty kolor.
2.Następnie na patelnię dodajemy odsączanego tuńczyka i kapary oraz rodzynki.
3.Wlewamy również wodę z gotowania makaronu tak, aby otrzymać odpowiednią konsystencję sosu (około 1/2 szklanki). Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
4.Następnie dodajemy posiekaną natkę. Powstały sos mieszamy z makaronem i od razu podajemy posypany natką. Smacznego :)
Komentarze