Kokardki z tuńczykiem i kaparami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Kiedy nie mam czasu na przygotowanie obiadu robię makarony ponieważ są najszybsze do przygotowania. Tym razem postawiłam na tuńczyka w towarzystwie kaparów i rodzynek. Uwierzcie, wyszło pyyyycha :)

  • 20 min

Składniki:



  • makaron kokardki 300g,
    oliwa 1/4 szklanki,
    1 cebula,
    sól,
    pieprz,
    2 ząbki czosnku,
    1 puszka tuńczyka w oleju,
    1,5 łyżki kaparów,
    3 płaskie łyżki rodzynek (około 50g),
    garść natki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Kokardki z tuńczykiem i kaparami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kokardki z tuńczykiem i kaparami 1. Makaron gotujemy al dente według przepisu na opakowaniu z odrobiną oliwy. Wodę z gotowania pozostawiamy, a makaron odcedzamy i przekładamy do garnka. W między czasie na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy czosnek i cebulę. Smażymy je około 5 minut na złoty kolor.
  • Kokardki z tuńczykiem i kaparami 2. Następnie na patelnię dodajemy odsączanego tuńczyka i kapary oraz rodzynki.
  • Kokardki z tuńczykiem i kaparami 3. Wlewamy również wodę z gotowania makaronu tak, aby otrzymać odpowiednią konsystencję sosu (około 1/2 szklanki). Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • Kokardki z tuńczykiem i kaparami 4. Następnie dodajemy posiekaną natkę. Powstały sos mieszamy z makaronem i od razu podajemy posypany natką. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapary Makaron Rodzynki Ryby Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować