Kokardki z kapustą i pieczarkami

4.5 (178 ocen)

  • 15 min

Szybki sposób na dobry obiad.

  • 15 min

Składniki:

  • opakowanie makaronu kokardki (mogą być łazanki)
    20 dkg pieczarek lub innych grzybów
    70 dkg kapusty kiszonej
    łyżka czerwonej papryki w proszku
    1 duża cebula
    pół łyżeczki ziaren kminku
    przyprawa do bigosu
    sól
    pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Kokardki z kapustą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kokardki z kapustą 1. Makaron ugotować wg. przepisu podanego na opakowaniu. Odcedzić i przełożyć do garnka.
  • Kokardki z kapustą 2. Kapustę opłukać dwukrotnie, odcisnąć i drobno posiekać. Dodać przyprawę do bigosu, pieprz, paprykę w proszku, kminek i podlać olejem. Smażyć do miękkości. (ok pół godz)
  • Kokardki z kapustą 3. W między czasie na drugiej patelni rozgrzać olej wrzucić cebulę krojoną w kostkę o raz pieczarki. Doprawić do smaku i dusić do odparowania wody.
  • Kokardki z kapustą 4. Po usmażeniu kapusty i pieczarek, wymieszać wszystko razem. Podsmażyć jeszcze ok 5 min. Na koniec całą kapustę wymieszać z ugotowanym makronem.

Porady

Wspaniale smakują polane gorącym masłem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Makaron Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować