opakowanie makaronu kokardki (mogą być łazanki)
20 dkg pieczarek lub innych grzybów
70 dkg kapusty kiszonej
łyżka czerwonej papryki w proszku
1 duża cebula
pół łyżeczki ziaren kminku
przyprawa do bigosu
sól
pieprz
olej do smażenia
Kokardki z kapustą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotować wg. przepisu podanego na opakowaniu. Odcedzić i przełożyć do garnka.
2.Kapustę opłukać dwukrotnie, odcisnąć i drobno posiekać. Dodać przyprawę do bigosu, pieprz, paprykę w proszku, kminek i podlać olejem. Smażyć do miękkości. (ok pół godz)
3.W między czasie na drugiej patelni rozgrzać olej wrzucić cebulę krojoną w kostkę o raz pieczarki. Doprawić do smaku i dusić do odparowania wody.
4.Po usmażeniu kapusty i pieczarek, wymieszać wszystko razem. Podsmażyć jeszcze ok 5 min. Na koniec całą kapustę wymieszać z ugotowanym makronem.
Komentarze