Kokardki z kapustą

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pyszna wariacja na temat makaronu.

  • 20 min

Składniki:

  • Porcja dla 4-6 osób:
    - 300g makaronu pełnoziarnistego - małe wstążeczki (u mnie Lubella)
    - 400g białej kapusty
    - 150g kapusty kiszonej
    - duża cebula
    - 150g kiełbasy podsuszanej (u mnie Żywiecka)
    - koperek
    - przyprawy: sól, pieprz, kminek
    - 2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kapusta kiszona Dania główne

Kokardki z kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. W tym czasie szatkujemy kapustę, kroimy drobno kiełbasę, cebulę i koperek.
  • 2. Białą kapustę gotujemy w osolonej wodzie ok 15 min. Kapustę kiszoną również krótko gotujemy, jednocześnie uważając by się nie rozgotowała.
  • 3. Cebulę i kiełbasę podsmażamy na oleju do momentu aż się zarumienią.
  • 4. Gdy wszystkie składniki są już gotowe, mieszamy je w dużym garnku, dodajemy koperek i przyprawiamy solą, pieprzem i szczyptą kminku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Kapusta Koper Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować