Uczę się w szkole fryzjerskiej, ale przede wszystkim wychowuję 2-letniego synka Piotrusia. Dla niego wymyślam nowe dania.
30 min
Składniki:
● 40 dag makaronu
● 50 dag fileta z indyka lub kurczaka
● ząbek czosnku
● 2 łyżki oliwy
● kilka suszonych pomidorów w oliwie
● 10 dag topionego sera
● 100 ml śmietanki kremówki
● bazylia
● sól, pieprz
Kokardki z indykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy al dente
w osolonej wodzie, odcedzamy.
Mięso myjemy, osuszamy,
kroimy w małe kawałki. Smażymy
na rozgrzanej oliwie.
2.Do mięsa wkładamy pomidory,
chwilę smażymy. Dodajemy
pokrojony w kawałki topiony
ser. Smażymy na małym
ogniu, aż ser się rozpuści. Wlewamy śmietanę. Dodajemy
szczyptę bazylii i drobno pokrojony
czosnek. Dusimy i doprawiamy
solą oraz pieprzem.
3.Do sosu wsypujemy makaron,
mieszamy. Podsmażamy
jeszcze kilka minut, od czasu
do czasu mieszając.
Komentarze