Kokardki z indykiem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 30 min

Uczę się w szkole fryzjerskiej, ale przede wszystkim wychowuję 2-letniego synka Piotrusia. Dla niego wymyślam nowe dania.

  • 30 min

Składniki:

  • ● 40 dag makaronu
    ● 50 dag fileta z indyka lub kurczaka
    ● ząbek czosnku
    ● 2 łyżki oliwy
    ● kilka suszonych pomidorów w oliwie
    ● 10 dag topionego sera
    ● 100 ml śmietanki kremówki
    ● bazylia
    ● sól, pieprz

Kokardki z indykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kokardki z indykiem 1. Makaron gotujemy al dente
    w osolonej wodzie, odcedzamy.
    Mięso myjemy, osuszamy,
    kroimy w małe kawałki. Smażymy
    na rozgrzanej oliwie.
  • Kokardki z indykiem 2. Do mięsa wkładamy pomidory,
    chwilę smażymy. Dodajemy
    pokrojony w kawałki topiony
    ser. Smażymy na małym
    ogniu, aż ser się rozpuści. Wlewamy śmietanę. Dodajemy
    szczyptę bazylii i drobno pokrojony
    czosnek. Dusimy i doprawiamy
    solą oraz pieprzem.
  • Kokardki z indykiem 3. Do sosu wsypujemy makaron,
    mieszamy. Podsmażamy
    jeszcze kilka minut, od czasu
    do czasu mieszając.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2010

Komentarze

Podobne przepisy