Kofty z sosem z pieczonych bakłażanów

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Polecam!! Dla miłośników bakłażanów

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mięso mielone: 500 gramów
    - bakłażan duży: 2 sztuki
    - serek homogenizowany naturalny: 300 gramów
    - natka pietruszki, drobno posiekana: 0.5 pęczka
    - kolendra posiekana: 0.5 pęczka
    - czosnek ząbki: 2 ząbki
    - kumin mielony: 0.5 łyżeczki
    - chilli w proszku: 0.67 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kofty z sosem z pieczonych bakłażanów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kofty z sosem z pieczonych bakłażanów 1. Piekarnik nagrzać do 180*C. Bakłażany przeciąć na pół, naciąć miąższ, posypać delikatnie solą i skropić wodą. Wsadzić do piekarnika i piec, aż bakłażany będą miekkie. Wybrać łyżeczką miąższ, dodać świeżą miętę (wg własnego smaku), serek i sól i zmiksować blenderem. Doprawić do smaku delikatnie pieprzem.

    Z pozostałych składników dokładnie wyrobić mięso. Formować podłużne kotleciki i smażyć na patelni grillowej.

    Podawać z sałatą lodową, pomidorem i ogórkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować