Kofty z pestkami dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.WYKONANIE ;
Wołowinę mielimy przez maszynkę . Cebule i czosnek obieramy , czosnek przeciskamy przez praskę a cebulę kroimy na 4 i smażymy na nie wielkiej ilości oliwy na złoto , następnie cebulę przepuszczamy także przez maszynkę . Papryczkę chi lii siekamy bardzo drobno, imbir obieramy i ścieramy . Mieszamy przyprawy vegete , przyprawę do mięs , ostrej papryki i dodajemy do reszty składników , następnie namaczamy bułkę tartą i razem z jakiem dodajemy do mięsa . Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i wyrabiamy . Formujemy owalne kotlety i przez środek wbijamy patyczek rozmarynu kładziemy na papierze , następnie obklejamy Kofty pestkami dyni i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy 40 minut.
Komentarze