KOFTY Z PESTKAMI DYNI

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Kofty pierwszy raz jadłam w Berlinie i bardzo mi posmakowały lubię wołowinę i ostre przyprawy mój przepis urozmaiciłam pestkami dyni

Składniki:

  • SKŁADNIKI
    400g wołowiny
    2 cebule
    3 ząbki czosnku
    4 gałązki rozmarynu ( zostawiamy końcówki a reszte zbieramy palcami i siekamy )
    Połowa papryczki chi lii
    1 łyżeczka startego imbiru
    1 łyżeczka Vegety
    1 łyżeczka przyprawy do mięs
    0,5 łyżeczki ostrej papryki
    6 łyżek bułki tartej + woda
    1 jajko
    50 g pestek dyni
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Przekąski

Kofty z pestkami dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0vi3w2d 1. WYKONANIE ;
    Wołowinę mielimy przez maszynkę . Cebule i czosnek obieramy , czosnek przeciskamy przez praskę a cebulę kroimy na 4 i smażymy na nie wielkiej ilości oliwy na złoto , następnie cebulę przepuszczamy także przez maszynkę . Papryczkę chi lii siekamy bardzo drobno, imbir obieramy i ścieramy . Mieszamy przyprawy vegete , przyprawę do mięs , ostrej papryki i dodajemy do reszty składników , następnie namaczamy bułkę tartą i razem z jakiem dodajemy do mięsa . Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i wyrabiamy . Formujemy owalne kotlety i przez środek wbijamy patyczek rozmarynu kładziemy na papierze , następnie obklejamy Kofty pestkami dyni i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy 40 minut.
  • image-0d2yuf3 2. . Gotowe smacznego .

Porady

KOFTY SMAKUJĄ NA CIEPŁO JAK I ZIMNO

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować