KOFTA EGIPSKA

4.5 (176 ocen)

  • 50 min

Przepyszne urozmaicenie w kuchni, fajne połaczenie smaków

  • 50 min

Składniki:

  • pół kg jagnięciny
    1 jajko
    1 czerwona cebula
    1 ząbek czosnku
    bułka tarta
    1/2 łyżeczki cynamonu
    sól morska
    czarny pieprz mielony
    dodatkowo:
    ser kanapkowo sałatkowy
    czerwona cebula
    olej
    2 cukinie
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kofta egipska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielimy, do mielenia wrzucamy też cebulę. Dodajemy przeciśniety przez praskę czosnek, jajko, bułkę tartą, cynamon ,sól i pieprz. Tak doprawione mięso odstawiamy na noc do lodówki. Po tym czasie formujemy kotleciki podłużne, nabijamy na zmoczone patyczki szaszłykowe.Grillujemy po ok 15 minut z każdej strony.
    Ser kroimy w plastry, posypujemy czerwoną cebulą, polewamy olejem.
    Cukinię kroimy w plastry, posypujemy solą, odstawiamy na conajmniej 20 minut, kiedy pusci sok,zlewamy, układamy na grilu, zapiekamy na rumiano z obu stron.Mozna też upiec w piekarniku
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować