Kociołek węgierski

4.5 (164 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Danie jednogarnkowe....

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - fasola (biała): 250 gramów
    - słonina: 100 gramów
    - cebula (krojona w kostkę): 2 sztuki
    - papryka (słodka w proszku): 2 łyżeczki
    - papryka (ostra w proszku): 1 łyżeczka
    - kapusta (kiszona (u mnie domowa)): 400 gramów
    - pomidory (krojone z puszki): 2 sztuki
    - czosnek (ząbki): 3 sztuki
    - Kiełbasa węgierska (Może być salami): 200 gramów
    - smalec wieprzowy: 2 łyżki
    - zielona pietruszka-posiekana: 2 łyżki
    - wywar mięsny: 1 litr
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kociołek węgierski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę moczymy, najlepiej przez noc.
  • 2. Gotujemy na półmiękko i odcedzamy.
  • 3. Kapustę kroimy na drobno.
  • 4. Słoninę kroimy w kostkę. Smażymy na skwarki, dodajemy cebulę.
  • 5. Do garnka wsypujemy fasolę, zalewamy mięsnym wywarem. Dodajemy kapustę, słoninę z cebulą i papryki w proszku. Gotujemy 20 minut.
  • 6. Dodajemy pomidory, razem że zmiażdżonym czosnkiem. Podlewamy wywarem jeśli taka potrzeba, gotujemy jeszcze 15 minut.
  • 7. Kiełbasę kroimy w pół krążki i obsmażamy na smalcu.
  • 8. Dodajemy natkę pietruszki i kiełbasę. Gotujemy 3 minutki . Podajemy z pieczywem..
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować